Boligindretning / Indretningstips / Harmoni i indretning

harmoni & naturlig flow

Når man indretter og styler boligens forskellige rum, så opnår man den bedste harmoni, & sammenhæng, hvis du er opmærksom på, at der skal være en eller anden form for linje, der går i gennem de enkelte rum, selv om de forskellige rum sagtens kan være indrettet med hver deres individuelle udtryk.
 
Vil du opnå, en glidende og naturlig overgang, når du går fra det ene rum til et andet trods deres forskelligartethed, kan du  bringe et karakteristisk træk, som eksempelvis kan være form/farve/stil, med fra det ene rum ind i det nærmeste rum.
 
Særligt er det vigtigt at huske, hvis rummene ligger en suite eller på åben plan, hvor flere rum er synligt for øjet. Feks. når dørene almindeligvis står åbne mellem to eller flere af boligens rum..
 
Anvendelse af farver er igen en af de glimrende måder, at bringe et synsindtryk fra et rum videre ind til et andet. Og med det, undgå at der opstår en fornemmelse af markant 'brud', og at øjet skal stille sig om til noget helt andet = uro og forstyrrelse.
 
Eksempel kan ses her:
       Boligindretningstips, www.livingplus.dk Boligindretningstips, www.livingplus.dk Boligindretningstips, www.livingplus.dk Boligindretningstips, www.livingplus.dk  
 
 
 
 
 
 
 
En farve fra et maleri, der f.eks. har en markant farve/mønster/form/stil .... kan man bringe videre i det næste rum, selv om dette helt tydeligt har en anden indretning og stemning. Bare en enkelt pude. der har den samme farve, placeret det rigtige sted, som øjet fanger, i det øjeblik man træder ind fra det forrige rum, gør, at der straks bliver skabt et uafbrudt og naturlig flow i ens synsoplevelse, når man bevæger sig fra rum til rum.
 
Stue 2 som er placeret i midten af de 3 stuer er mest domineret af farven rød, som den bærende del, og samlet synsopfattelse er altså en 'rød stue'..
 
Stuen til venstre (billede 2), har derimod blå som toneangivende farve ... altså helt anderledes end det første rum, og dermed forskelligartet udtryk. Stuen yderst til højre ender endda med brug af varme jordfarver. En  endnu større kontrast, sammenlignet med de bærende kolde farver i den røde og blå stue. En kombination som sjældent kan lykkes at skabe en harmonisk helhed, hvis man forsøger at blande varm og kolde farver i samme synsfelt.
 
Men bevidst valg og placering af malerierne som glidende overgang, kæder alligevel de 3 stuer fint sammen.
 
I det blå rum, har maleriet f.eks. tydelig rødt i sig , som man ikke kan undgå at se fra det midterste rum i (det røde rum) Og med den strategiske placering, fanger øjet straks en logisk overgang fra rød stue til blå stue.
 
Ligeledes er der med maleriernes placering ved indgang til det tredje rum, skabt  en blød overgang fra den røde stue til den rolige og varme stue, hvor de dæmpede jordfarver er det gennemgående farvetema. Særligt pga. de to malerier mellem de to stuer med den rustrøde jordfarve som grundfarveholdning (over gyngestolen og gulvlampen),der straks taler det samme  farvesprog, og forbinder dermed også overgangen fra kolde til varme farver på en god måde. 
 
Hvis billederne ikke er tydelige nok her, kan de også ses i større format :  Moderne/klasisk indretning / coloristisk under reference.
 
Få flere inspiration og ideer til din indretning her: Indretning af moderne og klassisk stue
Livingplus Interior | CVR: 27012426 | Øverødvej 74, 2840 Holte  | Tlf.: 26170624 | info@livingplus.dk