Boligindretning / Renovering af køkken og badeværelse

Renovering af lejlighed med minimum budget. Eksempel og beskrivelse af en 'turn-key' renoveringsopgave

Renovering af en lejlighed med komplet nyt køkken, badeværelse og stue.

 
Boligindretning, renovering af køkken, før, www.livingplus.dk  

En fin lille lejlighed på Vesterbro: bestående af 2 stuer en suite, stort soveværelse, badeværelse, køkken og gang. Alt trængte gevældigt til en kærlig hånd fra loft til gulv.

Særligt behøvede køkkenet at få en gennemgående renovering, og åbne op for lejlighedens rumdeling, ved at få det lille køkken integreret med et trist gangareal, samt lysne op for en ellers mørk stuelejlighed midt i byen, og udnytte, at lyset kunne komme ind fra begge sider.  Nedslidt linoleums gulv i køkken og gang stod også til udskiftning med nyt gulv. 

Boligindretning, renovering af køkken, før, www.livingplus.dkBoligindretning, renovering af køkken, før, www.livingplus.dk 

Boligindretning, renovering af køkken, før, www.livingplus.dkBoligindretning, renovering af køkken, før, www.livingplus.dk


 
 
     
 
Derudover trængte hele lejligheden til en kærlig gang maling, det lige fra paneler, træværket mellem vinduer, og gulvet som var oliebehandlet, men meget misvedligeholdt og aldrig helt var blevet færdig afsluttet med gulvlister. Ligeledes fik det fine originale stuklofter i stuerne, samt soveværelset, der var godt belastet af årevis rygning  en grundig rensning, reparation og nyt maling.

 
 
  

 

Kunden havde et budget på max.  100.000,00 kr + moms, som skulle række til:

 • Et helt nyt køkken med nye elementer,
 • Nyt trægulv, der samlede gang og køkkenarealet.
 • Nedsænkning af loft i køkken og gang, for at fjerne div. uklædelig rør og ledninger. 
 • Skjule elmålere og reetablering af andre el-installationer
 • Færdiggøre af et påbegyndt og ikke afsluttet renovering af badeværelse, hvor vægge og rør skulle indkapsles, installation til udluftning, div. ikke afsluttede el-installationer
 • Maling af stuk loft, vægge og al træværket omkring vinduer, paneler samt alle lejlighedens døre, der var afsyrede efter 70'er moden
 • Forny paneler langs alle gulve, der aldrig var blevet monteret.
 • Slibe og lakere eksisterende som nye gulve : bestående af 2 stuer en suite, stort soveværelse, samt det nye køkkengulv og integreret gangareal i entreen, så det kom til at hænge sammen med lejlighedens øvrige rum.

Ikke så lidt - og ganske meget tømrer, el og malerarbejde, hvis dette skulle lykkes.

Og sandt at sige, at jeg måtte trylle, hvis budgettet skulle hænge sammen med, alt det der rent faktisk skulle laves, for at helheden stod som jeg og kunden ønskede.

Det minimale Budget blev overholdt, og der kom en hel ny og funktionel lejlighed ud af det, som selv ejereren nok ikke havde turde håbe på af resultat ;-)

Min opgave bestod i at stå for den totale renovering, lige fra at hjælpe kunden med, at tage beslutning om, hvilke køkkenmoduler der skulle vælges ud, rådgive omkring valg af gulv og færdigafslutning af påbegyndt badeværelseprojekt, der aldrig var blevet gjort færdigt. Særligt, at jeg fik designet et funktionelt køkken og få det integreret med gangarealet, så helheden som funktionaliteten blev optimal for lejligheden. 
Valg af øvrige materialer, og ikke mindst at udvælge og koordinere al aftale med de involverede håndværkere, der både kunne og ville og holde sig inden for budgettet.

Et projekt som skulle klares inden for et par måneder hvor lejligheden stod tom, mens ejeren selv drog af sted på ferie, og overlod resten til mig at følge op.

Jeg fik sammensat et hold dygtige tømrer, maler, vvsinstallatør, elektriker og og så gik arbejdet i gang. 

Under arbejde : 

Boligindretning, renovering af køkken, under arbejde, www.livingplus.dkBoligindretning, renovering af køkken, under arbejde, www.livingplus.dk

 •  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boligindretning, renovering af køkken, under arbejde, www.livingplus.dk
Boligindretning, renovering af køkken, under arbejde, www.livingplus.dk
 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Og her er så det færdige resultat fra lejligheden, som ejeren kunne komme hjem til, og vist ikke til at kende igen ;-)  
 
Boligindretning, renovering af køkken, færdig resultat, www.livingplus.dk
Boligindretning, renovering af køkken, færdig resultat, www.livingplus.dk

  

  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Boligindretning, renovering af gulv, færdig resultat, www.livingplus.dk
Funktionel køkken i masiv eg og bredde skuffeudtræk fremfor skabe hvor man aldrig kan se hvad der står bagerst, 
Stramt designet  kvalitets håndvask og amatur med teleskop-udtræk i en 'fed' maskulin og funktionel design, der signalerer 'kvalitet'. 

Og bedst af det hele, lyset strømmer ind fra 2 sider,  nu hvor det er blevet åbnet op mellem køkkenet og det smalle, mørke og uinteressante gangareal, der var i mellem køkken og stue.
 
 
 Fantastisk forandring der gør, at  hele lejligheden nu virker visuelt meget større og indbydende,  fra det øjeblik man træder ind i lejligheden,
Selv vinduespladsen, der var håbløs, er blevet erstattet med en bred bordplade, der går i et med resten, og som giver langt større bordplads til at arbejde i køkkenet.

Ovenikøbet er der i budgettet blivet plads til en fin emhætte med kulfilter, , så lejligheden ikke bliver emmet til med mad-os!. I øvrigt en model i sort metal,  der svinger fint med den gamle gasmåler der er i lejligheden.

Og lækker rengøringsvenlig trægulv, der får hele det nye køkken til at hænge sammen med stue og soveværelse, og giver et blødt underlag, der er rart at gå på.  
..........

Sjov og interessant opgave med et minimal budget der blev overholdt og som dækkede en komplet 'turn-key' løsning:
 • Min rådgivning &  materiale valg i samråd med kunden.
 • koordinering & levering af materialeindkøb,
 • Fastholdelse af aftaler  og kontrol med tidsramme medhåndværkere,
 • Løbende orientere bygherren for arbejdets forløb via mail og billedebeskrivelse, så han kunne føle sig tryg ved arbejdets fremskreden efter aftalt tidsplan og økonomiske rammer. 
 
Slutteligt, at jeg kunne aflevere en 100%  færdigrenoveret  lejlighed til bygherren, der  kom hjem fra 2 mdr's ferie, til et nyrenoveret,  flot og funktionelt hjem.
 
Jeg tør slet ikke sammenholde mit honorar med de antal timer, jeg rent faktisk brugte på at få projektet til at lykkes. Tilfredstillelsen af resultatet vil jeg hellere tænke på i det sammenhæng ;-) 
Livingplus Interior | CVR: 27012426 | Øverødvej 74, 2840 Holte  | Tlf.: 26170624 | info@livingplus.dk