Boligindretning / Indretning af et 2 etager's hus / Indretning af moderne stue/alrum

Projekt 'farver'

1. del. Stue Alrum:
FØR 01.10.2010
 
Udgangspunkt:  
Stue/alrum med funktionel moderne køkken, der skal fungere som  moderne 'multirum' for hele familien, Stuen mangler  lige nu farver og stoflighed´og ro omkring møblernes placering..
Mulighederne var bedre udnyttelse og definering af de forskellige funktioner i det store rum. Det med ændret placering med eksisternde møbler, samt  tilføjelse af  koloristisk og moderne kunst på væggene, moderne gulvtæpper, nye og magelige spisebordstole.
 
 
 NU 12.12.2010
  
Malerier af Helle Kærulff, Gulvtæppe og plaid fra Missoni Home. Ph lampe som tidligere hang over spisebordet, men som var alt for lille der. Sorte læder Sofaer fra stuen på 1. sal, De passer meget bedre  til den den moderne indretningstil, og giver den nødvendige tyngde og afbalancering til de mange farver i malerierne og gulvtæppet.
 
 
Sammen med en strammere opstilling, hvor sofagruppen er rykket ind i en niche for sig, giver det samlet indtryk et  tydeligere/roligere defineret område omkring sofagruppen og 'luft' mellem køkken / spiseafd og sofagruppen.
 
.Nu mangler blot et par enkelte puder der vil passe ind .
......................................................................................................................................
 
En af det vigtige opgaver var, at få tilføjet farver, sammenhæng og stoflighed ind i boligen.
 
Oftest kan meget af dette løses ved hjælp af smukke gardiner,der både rammer store partier med vinduer ind, og giver varme og stoflighed til et rum. Tilføjet lækre tekstiler til møbler, og lette og farveafstemt tilbehør som plaider og puder,  
 
I denne bolig var løsningen af gardiner ikke muligt. Dels vil det ødelægge den fine udsigt til vandet, dels ville gardinerne i denne bolig lukke af for meget af det fine lysindfald.
 
Derfor blev mit oplæg gribet utraditionelt an,
Jeg foreslog ganske enkelt, at anskaffe farverig  kunst på væggene som noget af det første, og bruge dem som de mest toneangivende og karakterskabende for resten af indretningen!
  
Og for at give stuerne hver sin karakter, foreslog jeg, at stue/alrummet skulle være i moderne stil, og stærke (kolde) farver, mens stuen på 2. sal mere klassisk indretning
med afstemte jordfarver som tema
 
 .
Noget af en satsning fra min side, da det kan være sin sag - ikke blot at finde en indretningsstil der falder i smag, men også at ramme en kunst-stil. særligt når dette skulle være hele udgangspunktet for resten af indretningen vi skulle begynde på at løse.
 
Efter et par dages tænkning og søgning, fandt jeg hvad jeg søgte i ovenstående malerier af kunstneren Helle Kjærulf. En kunstner der har en stærk og overbevisende streg og farveintensitet:
 
Disse præsenterede jeg for kunderne sammen med et maleri mere af samme kunstner - og heldigvis var de helt enige, at alle 3 blev købt ind til denne stue:
Disse  skulle være vores udgangspunkt for indretning af den nye moderne og funktionelle stue, og sammen med dette fantastiske gulvtæppe, der får et optimal sammenspil med malerierne - så var tonen faktisk lagt an for resten af indretningen.
 
 
 
Flere beskrivelser af forandringsprocessen følger...
 
Læs også om: Indretning af Stue II Klassisk indretning
 
 
 
 
 
Livingplus Interior | CVR: 27012426 | Øverødvej 74, 2840 Holte  | Tlf.: 26170624 | info@livingplus.dk