Hurtig tips til at skabe den røde tråd i din indretning

Når du indretter boligens rum, så glem ikke at tænke over hvordan overgang fra et rum til et andet virker.

 
Vil du opnå en glidende og naturlig overgang, når du går fra det ene rum til et andet, kan du trække særlige karakterer af form, materiale eller farve, med fra det ene rum ind i det nærmeste rum.
 
Særligt er dét vigtigt at huske, hvis rummene ligger en suite, eller på åben plan, hvor flere rum er synligt for øjet.
 
Brug af farver er en af de nemmeste måder, at bringe et synsindtryk fra et rum videre ind til et andet. Og med det undgå, at der opstår en fornemmelse af markant ‘brud’, og at øjet skal stille sig om til noget helt andet = uro og forstyrrelse.
 
En farve fra et maleri, der f.eks. har en markant farve/mønster/form/stil …. kan man bringe videre i det næste rum, selv om dette helt tydeligt har en anden indretning og stemning. Bare en enkelt pude, der har den samme farve, placeret det rigtige sted, som øjet fanger, i det øjeblik man træder ind fra det forrige rum, gør, at der straks bliver skabt en uafbrudt og naturlig overgang i ens synshukommelse, når man bevæger sig fra rum til rum.
 
 
Eksempel: Tre fotos af to rum, der harmonerer flot og virker sammenhængende ved hjælp af en farve, der går igen fra rum til rum.
 
Blog: Den røde tråd
Blog: Den røde tråd
Blog: Den røde tråd
Den grønne farve fra  gulvtæppe og gardiner, er den karakteristiske og dominerende farve i spisestuen.  Derfor blev der valgt et  bladmønster på tapetet, som havde den samme smukke grønne farve i den tilstødende dagligstue.  Selv om mønstret på tapetet er mere romantisk i stil, end malerierne og det zikzak mønstrede stof i spisestuen, er der stadig fin  sammenhæng mellem disse to stuer. Og  det på trods af, at de to rum også meget bevidst skulle have hver deres helt unikke stemning.